Zasebnost in varstvo osebnih podatkov

Kakšne podatke zbiramo?

Na strani FitZone.si zbiramo sledeče osebne podatke za potrebe stika z uporabniki, obveščanja in direktnega trženja: ime in priimek, naslov in kraj bivanja, naslov elektronske pošte, kontaktno telefonsko številko, ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu FitZone.si. FitZone.si ne odgovarja za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik.

FitZone.si lahko na uporabnikov računalnik shrani piškotke, kot so identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku) in piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletne strani). Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca do 2 leti, potem postanejo neaktivni. Preverite seznam piškotkov, ki jih uporabljamo na FitZone.si.

Način in namen obdelave osebnih podatkov

Z uporabo spletnega mesta FitZone.si se uporabnik strinja z vsakokratno veljavnimi pravili in splošnimi pogoji, objavljenimi na tem spletnem mestu. Na tem mestu lahko uporabnik redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev in pravil ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov.

FitZone.si kot upravljavec podatkov lahko te v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Podatkov o uporabnikih spletne strani FitZone.si v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam.

Prijava na e-novice

Uporabniki se lahko prijavijo na e-novice, s katerimi jih FitZone.si do preklica obvešča o novostih v ponudbi na spletu in ostalih prodajnih mestih, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah. S prijavo na e-novice se uporabnik vpiše v seznam prejemnikov e-novic, ki je istočasno tudi baza prejemnikov ugodnosti, ki jih FitZone.si nudi svojim uporabnikom. Za prijavo na e-novice FitZone.si zbira sledeče podatke: e-naslov, ime in priimek.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom uporabnik na navedeni naslov prejme potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega je do preklica prijavljen na e-novice FitZone.si (t.i. dvostopenjska ali opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahteva, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namene neposrednega trženja. Zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Uporabnik lahko zahteva tudi prenos podatkov ali seznanitev z njimi. Upravljavec FitZone.si se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Kontaktni obrazci in posredovanje e-sporočil

Uporabnik lahko specifična vprašanja na FitZone.si posreduje tudi preko kontaktnih obrazcev ali e-naslovov, objavljenih na spletnem mestu, in s tem upravljavcu zaupa navedene podatke. Ti bodo uporabljeni za rešitev uporabnikovega vprašanja. E-naslovi, navedeni na spletni strani, niso osebni, pač pa poslovni e-naslovi. Torej niso vezani na eno fizično osebo, pač pa podatke, posredovane na ta način, lahko obdelujejo različne osebe – z namenom hitre in učinkovite rešitve uporabnikovega vprašanja. S pošiljanjem e-sporočila preko spletnega obrazca ali na naslove, navedene na tem spletnem mestu, se uporabnik strinja s splošnimi pogoji uporabe spletnega mesta FitZone.si.

Pravice uporabnika

Uporabnik lahko kadarkoli zaprosi za seznanitev z osebnimi podatki, ki jih upravljavec obdeluje, za njihovo omejitev, izbris, popravek ali prenos podatkov. Kakršna koli vprašanja v povezavi z varovanjem osebnih podatkov na spletnem mestu FitZone.si pa lahko naslovi tudi na elektronski naslov info@FitZone.si.

Kako zagotavljamo varnost podatkov

Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko obrazcev na straneh FitZone.si ali kako drugače (preko e-pošte, telefona idr.), so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo. Osebne podatke bo FitZone.si varoval ter preprečeval njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje. Dostop do osebnih podatkov imajo zgolj s strani FitZone.si pooblaščene osebe (zaposleni, pogodbeni partnerji) z uporabniškim imenom in geslom. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Posredovanje podatkov pooblaščenim partnerjem

Podatki, ki jih uporabnik zaupa upravljavcu, so zaupni. FitZone.si jih ne posreduje nepooblaščenim tretjim osebam. Osebne podatke pa lahko posreduje zaupanja vrednim partnerjem ali po zakonski dolžnosti, skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Podatki so lahko posredovani:
  • družbam za obdelavo podatkov in informacijske storitve, ki zagotavljajo nemoteno delovanje spletnega mesta in njegove izboljšave (gostovanje na strežniku, e-poštni marketing …);
  • marketinškim agencijam za namen ponovnega trženja (v kriptirani obliki);
  • pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon (sodišče ipd.).

Vsi partnerji, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so zavezani skrbnemu ravnanju z njimi skladno z evropsko zakonodajo.

Privolitev

Z uporabo spletnega mesta FitZone.si se uporabnik strinja s splošnimi pogoji uporabe, objavljenimi na tem spletnem mestu. Na tem mestu lahko uporabnik redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov.

Povezava z družbenimi omrežji

S klikom na ikono posameznega družbenega omrežja (Facebook, Instagram), ki se nahaja na spletni strani FitZone.si, lahko uporabnik preprosto dostopa do profilov FitZone.si na družbenih omrežjih in objav drugih profilov na družbenih omrežjih z vsebino, vezano na FitZone.si. Klik na te gumbe-ikone družbenemu omrežju omogoča, da uporabniku hitro ponudi relevantne informacije, glede na uporabnikovo spletno aktivnost.

Upravljavec osebnih podatkov je: Matej Cankar s.p., Dolenjska cesta 242, 1000 Ljubljana, Slovenija. Morebitna vprašanja o zasebnosti in obdelavi osebnih podatkov lahko naslovite na info@FitZone.si.

Zadnja sprememba: 25. maj 2018